WELKOM OP IRISLARISA.COM

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET UP-TO-DATE.

ABOUT

Iris Larissa de Graaf

Iris de Graaf werkt als multimediale correspondent in Rusland voor de NOS en Nieuwsuur. Ze is ‘editor-in-chief’ van het NOS bureau in Moskou en doet verslag vanuit heel Rusland en de omringende regio.

Iris maakt reportages voor televisie, radio en alle online platforms. Ze is te horen en te zien van het Achtuurjournaal tot het Jeugdjournaal, van het Radio 1 Journaal tot FunX.

Naast (live) verslaggeving schrijft ze ook achtergrondartikelen en is ze columnist voor o.a. de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Iris (31) werkt sinds 2016 bij de NOS. Ze begon als redacteur bij NOS op 3 en later werd ze redacteur en presentator bij NOS Stories. Sinds 2017 combineert ze dat met werk voor de buitenlandredactie. In mei 2020 werd ze benoemd tot correspondent in Rusland.

Iris heeft wortels en familie in Rusland en ze spreekt Russisch. Ook heeft ze een studieachtergrond in de slavistiek en Ruslandkunde en ze was een tijd verbonden aan het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg.

Verzoeken of aanvragen: communicatie@nos.nl

Foto: Stefan Heijendael voor NOS

De content op deze website is door mij gemaakt, tenzij anders vermeld. De foto’s zijn of van mijzelf, of van de getalenteerde fotografen van Unsplash.

Zonder expliciete toestemming mag je mijn werk niet (her-)gebruiken.