ABOUT

Hi! Je bent terecht gekomen op mijn journalistieke portfolio. Welkom!

Ik ben IRIS LARISA, oftewel Iris de Graaf – een 27-jarige journalist. Ik ben online redacteur, verslaggever én presentator bij de NOS. Daar werk ik op twee redacties: bij NOSop3 en op de buitenlandredactie. Altijd genoeg te doen dus ;).

Ik vertel het nieuws op een manier die bij ons past: positief, opbouwend, emotioneel en kritisch. Ik maak nieuwsverhalen, achtergrondverhalen en portretten. Ik werk veel samen met getalenteerde vormgevers en cameramannen. Ook krijg ik de ruimte om te experimenteren met online storytelling. Ik vind het belangrijk om mensen die je normaal gesproken weinig ziet in het nieuws een stem te geven.

Op de buitenlandredactie houd ik me, naast het maken van online nieuwsverhalen, veel bezig met de ontwikkelingen in Rusland. Als Rusland specialist houd ik het nieuws bij, duid ik het nieuws in de media en vertaal ik media; van persconferenties van Poetin tot aan populaire hashtags van protestbewegingen. Ook doe ik af en toe verslag in Rusland zelf, bijvoorbeeld tijdens de presidentsverkiezingen van afgelopen maart 2018.

Bij NOSop3 heb ik samen met mijn collega’s een succesvol YouTube-kanaal opgezet waarop we reportages en onderzoeksverhalen publiceren in de belevingswereld van jongeren (13-18). Voor dit kanaal doen ik (live-)verslag en maak ik reportages en onderzoeksseries. Ook kan je me vinden op onze Snapchat en Instagram kanalen waar ik het nieuws presenteer.

Op deze website vind je al mijn verhalen op één plek.

De content op deze website is door mij gemaakt, tenzij anders vermeld. De foto’s zijn of van mijzelf, of van de getalenteerde fotografen van Unsplash.

Zonder expliciete toestemming mag je mijn werk niet (her-)gebruiken.